L’ICF i la lliure competència

Des de Comissions Obreres han tret un informe que demostra l’encert de la política econòmica del Govern de la Generalitat, en comparació a les polítiques seguides per altres comunitats autònomes. Catalunya és de les comunitats autònomes que menys diners destina a recolzar el seu teixit industrial, per sota de comunitats com Castella o Extremadura.

La banca ha estat una dels causants de la crisis econòmica, ho deia el Ministre de Treball. D’acord. El Govern espanyol ha hagut d’injectar fabuloses quantitats de diner públic perquè la banca no patís els efectes de la crisi. D’acord. I la banca destina tots aquests ajuts públics a refer-se ella mateixa, a repartir-se bons dividends, i a premiar els seus directius que no només ens han provocat la crisi sinó que han sabut fer que els ciutadans, a través del Govern, els en salvem. Una gestió genial. Naturalment, la banca no és la Germaneta dels Pobres, i per tant no té perquè obrir l’aixeta del crèdit a particulars i a empreses, només perquè això pogui ser beneficiós per al país. Fins aquí, tot sembla correcte.

Ara bé, ja hi ha gent malintencionada que pretén que sigui el sector públic, a Catalunya a través de l’ICF, el que supleixi aquesta renúncia de la Banca a facilitar el crèdit que permetria la recuperació de l’economia. Això evidentment és un disbarat. Potser sí que s’evitarien moltes fallides, que es frenaria la destrucció de llocs de treball o que podríem iniciar la recuperació econòmica… però a costa de fer una competència deslleial a la Banca. La Banca actuant com un sol bloc, tal com fan tots els grans sectors econòmics per evitar els efectes nocius de la competència, té tancada l’aixeta per raons estratègiques, i una conducta irresponsable de Governs com la d’Extremadura els la podria tirar per terra.

Per sort, la Generalitat, conscient que no pot fer aquesta competència a la banca, i que cal deixar que sigui la mateixa banca la que decideixi el moment que li és més favorable per a iniciar la recuperació econòmica, prefereix no utilitzar el seu ICF. Això sí que són polítiques veritablement d’esquerres! Sí, senyor.

Deixa un comentari